Nu är det klart att Bonnier News, med plattformar som Expressen och Bandypuls, sänder Sveriges dam- och herrmatcher från VM i Växjö/Åby 28 mars till den 2 april. Det är sedan tidigare klart att SVT sänder dam- och herrfinalen under söndagen.

Den 28 mars startar A-VM i Växjö/Åby där sverige representeras av dam- och herrlandslagen. Mästerskapet är helt unikt då både dam- och herr-VM avgörs samtidigt på samma plats, Eriksson Arena i Åby.

Sedan tidigare är det klart att SVT sänder finalerna som spelas den 2 april. Nu står det också klart att Bonnier News sänder alla sveriges matcher via sina lokala varumärkesplattformar och Sport ExpressenPlay.

– Vi är väldigt nöjda över att åter igen samarbeta med Bonnier News. Det är viktigt att Sveriges VM-matcher når så många som möjligt och att sändningarna håller hög kvalité, vilket vi nu har säkerställt. Detta kommer att höja feststämningen ytterligare kring mästerskapet, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Häftigt att vi sänder VM igen. Vi har haft ett väldigt stort intresse kring tidigare mästerskap som vi har sänt, säger Andreas Tagg, chefredaktör på Bandypuls.

Storsatsning på livesänd sport

Bonnier News genomför sedan några år tillbaka en satsning på livesänd sport och har den senaste tiden presenterat flera nya rättigheter, såsom kvalet till Hockeyallsvenskan, hockeyslutspelet för juniorer och Elitettan.

Nästkommande evenemang blir alltså VM i Växjö/Åby.

– Vi accelererar vår satsning när det gäller sporträttigheter och att addera ett VM till vår portfölj ligger helt i linje med vår strategi att erbjuda sport som engagerar vår publik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Bandypuls har sänt från de tre senaste bandy-VM som har spelats– 2017, 2018 och 2019. Nu utökas Bonnier News satsning när matcherna också kommer att sändas på Expressen.

– Det passar perfekt för vår publik att få se när ett populärt svenskt landslag ska försöka bli världsmästare, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Övriga matcher under herrarnas B-VM och dam- och herr-VM kommer att streamas via AI-kameror och kan ses på bandyplay.se

Matcherna som sänds på Bandypuls och Expressen:

Måndag 28 mars: Herr: Norge-Sverige.

Onsdag 29 mars: Herr: Sverige-USA. Dam: USA-Sverige.

Torsdag 30 mars: Dam: Sverige-Finland.

Fredag 31 mars: Dam: Sverige-USA, Finland-Sverige. Herr: Sverige-Finland.

Lördag 1 april: Herr: Kazakstan-Sverige.

Söndag 2 april: Finaler dam och herr.